In Hengelo is er veel levendigheid en daarmee ook veel dingen om te doen. Niet alleen bevinden zich hier musea, een pretpark en heeft Hengelo een eigen festival, ook kan de modebewuste man of vrouw zijn hart ophalen in deze stad.

In het centrum

In het centrum van de stad zijn verschillende modewinkels te vinden. Zo vindt je in de Brinkstraat Wagenaar, een wat chiquere winkel waar tassen worden verkocht, en Laxmi, een luxe modezaak waar exclusieve merken worden verkocht. De winkel Sparxx heeft in de stad twee ketens: op de Marktstraat en de Wetstraat. Hier kan alledaagse, hippe kleding worden gekocht. Vooral voor jeans is dit de plek bij uitstek. In het tweede filiaal, in de Wetstraat, kan bovendien naast kleding ook schoeisel worden gekocht. Echter kun je voor goed schoeisel beter een straat verderop kijken in de Telgen bij Dolcis. Daar heeft men een ruim aanbod aan dameschoenen, zodat iedere vrouw een passend paar kan vinden.

Winkelcentrum De Brink

Niet alleen zijn winkels te vinden in de straten van het centrum, ook bevindt zich hier een heus winkelcentrum: De Brink. Hier is een grote diversiteit aan winkels te vinden. De bekende modemerken zijn hier te vinden, evenals alles op het gebied van beauty, sport en nog veel meer. Fijn aan dit winkelcentrum is dat zich hier niet alleen winkels bevinden: als je het shoppen even moe bent, kun je ontspannen plaats nemen in een van de restaurants die het winkelcentrum rijk is. Met het oog op de feestdagen is heeft het winkelcentrum extra koopzondagen op de planning staan.