Gefeliciteerd! Jullie gaan trouwen in of rondom Hengelo, een prachtige omgeving met schitterende landschappen. Tijd om een leuk vrijgezellenfeestje te gaan plannen dus.

Een vrijgezellenfeest kan op veel manieren ingevuld worden, en het is vaak moeilijk iets te vinden wat bij iedereen in de smaak valt. Daarom hebben we hier een paar ideetjes uiteengezet, zodat jullie weten in welke richting je kunt denken.

Creatief

Dit is wellicht de unieke kans om iets te gaan doen dat je nog nooit gedaan hebt, en het eindresultaat nog mee naar huis te nemen ook (of meteen op te eten). Ga bijvoorbeeld pizza’s beleggen of sushi maken, maak je eigen schilderij, boetseer elkaars gezicht van klei, doe een lach- of theaterworkshop of vorm je eigen band.

Sport & Spel

Competitieve groepen kunnen het lokaal houden en gaan koemelken, klootschieten en hamerslingeren bij de Twentse spellen, het Sex and the City-stadsspel spelen (voor de vrouwen) of het Hangoverspel (voor de mannen). Ook de Peking Express door je eigen stad leert je Hengelo op een uitdagende manier kennen.

Houd jouw vriendengroep meer van wat actie? Kijk dan of je kunt gaan racen, bijvoorbeeld met een buggyrally, of ga abseilen. Vrouwen die in contact willen komen met hun sensuele kant gaan voor een workshop salsadansen.

Test je kennis

Kijk hoeveel jij en je vrienden afweten van Nederland bij een Ik Hou van Holland-quiz, of kies voor een quiz die zich ergens anders op specialiseert. Op internet zijn veel bestaande quizzen te vinden die je alleen nog maar uit hoeft te printen.

Dus of je het vrijgezellenfeest nu apart houdt, ’s avonds weer bij elkaar komt (misschien met een ‘battle of the sexes’-quiz?) of alles samen doet: hopelijk zijn jullie in ieder geval overtuigd dat je voor een leuke activiteit echt niet buiten Hengelo hoeft te zoeken. Veel plezier!