Ook in de winter zijn er in Hengelo genoeg leuke activiteiten om met of zonder kinderen te ondernemen. Dus trek je winterjas en je handschoenen aan, en ga naar buiten!

Wandelend Hengelo verkennen

Dik aangekleed met een goede, Interne link hoofdartikel! warme winterjas* is een winterse wandeling door een al dan niet besneeuwd landschap een heerlijk tijdverdrijf. Hengelo kent ruim 180 monumentale en beeldbepalende panden. In ongeveer een uur kun je een stadswandeling maken waarbij je het centrum van Hengelo verkent. Houd je meer van groen, dan kun je terecht in stadspark Het Weusthag of in het Prins Bernhardplantsoen voor een wandeling. Ook een mogelijkheid is de Tuindorproute, die door de wijk Tuindorp voert. Sinds 2003 is deze week een beschermd stads- en dorpsgezicht.
Opwarmen van je wandeling kan in Hamam het Oosten. Dit is een Turks badhuis waar je niet alleen heerlijke behandelingen kunt krijgen, maar waar je ook lekker kunt eten.

Leerzaam Hengelo: museumbezoek

Ben je toch liever binnen als het koud is, dan kun je kiezen voor een bezoek aan een van de musea van Hengelo. Voor de liefhebbers van geschiedenis is er het Historisch Museum Hengelo, waar de cultuur en geschiedenis van Hengelo in beeld wordt gebracht. Voor kinderen – maar ook zeker voor volwassenen – is het Twents Techniekmuseum HEIM een aanrader. Hier wordt de Twentse Industrie in beeld gebracht, van vroeger tot nu. Er wordt zelfs naar de toekomst gekeken. In het museum kun je beleven, ontdekken en doen. Kinderen mogen dus overal aan zitten.

Kortom, er is dus – ook in de winter – in Hengelo genoeg te beleven om een leuk dagje uit te beleven.