Helemaal Hengelo zijn ook de bezienswaardigheden. Met de rijke historie van de stad is veel bewaard gebleven, maar er zijn ook pretparken en wandelgebieden. Enkele aanraders.

Historisch_Museum_Hengelo_OV

Het Historisch Museum Hengelo

Dit museum heeft een collectie met de cultuurhistorie van Hengelo. De cultuur en geschiedenis worden hier op allerlei manieren aan de bezoeker getoond. Het gebouw alleen is al bijzonder: een oude patriciërswoning van meer dan honderd jaar oud midden in Hengelo. Het gebouw werd in 1976 geopend en sinds 2004 is het officieel een museum. Er is een archief met knipsels en foto’s, er zijn rondleidingen (ook door de stad) en collecties van bijvoorbeeld textiel en koper.

Twents Techniekmuseum HEIM

Het Techniekmuseum HEIM geeft een kijkje in het verleden van Twente. De industrie die er opbloeide en bleef speelt een grote rol. ‘Van stoommachine tot ruimtevaar’, vertelt de website. In het museum is genoeg te doen en te ontdekken in de technische wereld. Er zijn afdelingen textiel, maar ook radar en detectie en elektrotechniek zijn te zien.

hengelo de waarbeek

De Waarbeek

Naar eigen zeggen is De Waarbeek het gezelligste pretpark van Twente. Het park is voor het hele gezin met verschillende attracties. Het is gelegen in de bossen tussen Enschede en Hengelo. De Waarbeek is in het bezit van één van de oudste nog werkende stalen achtbanen ter wereld; De Rodelbaan die in 1930 werd gebouwd.

Bam Festival

Voor de afgelopen zes jaar is het festival Bam! een fenomeen geworden in Hengelo. Het concert is een mix van muziek, kunst, cultuur en sport.