Een plaats met tienduizenden inwoners, daar kennen we er allemaal wel een paar van. Hengelo heeft een paar goede atleten voortgebracht, maar ook artiesten en politici. Enkele bekende Hengeloërs.

Henk Kamp

De Nederlandse politicus Henk Kamp werd geboren te Hengelo op 23 juli 1952. Hij is nu Minister van Economische zaken in het kabinet Rutte II. Hij is lid van dezelfde partij als de premier, namelijk de VVD. In het vorige kabinet Rutte I was hij Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Verder is hij ook minister geweest van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en van Defensie geweest.

Theo Wolvecamp

De schilder Theo Wolvecamp werd op 30 augustus 1925 geboren in Hengelo. Hij stierf in Amsterdam in 1992. Wolvecamp was kunstenaar in de Cobra-beweging. Toen hij in 1954 na omzwervingen in Amsterdam en Parijs weer in Hengelo terugkwam, nam hij deel aan veel nationale en internationale groepstentoonstellingen. Zijn kunstwerken zijn gebaseerd op werk van Picasso, Joan Miró, Kandinsky en abstract-expressionistisch werk. Vanaf 1955 bevat zijn werk veel fantasie. Weinig werk is bewaard gebleven omdat Wolvecamp kritisch was en zijn kunst vaak niet goed genoeg vond. Hij schilderde over zijn werken heen over vernietigde de stukken.

André Bijleveld

André Bijleveld is componist, dirigent en musicus en kwam in Hengelo ter wereld op 1 januari 1959. Hij is muziekleraar aan de popacedemie in Enschede en speelt in de band Gospel Boulevard. Ook dirigeert hij gospelkoren en is hij producer met een eigen studio. Met Janke Dekker en Maik de Boer vormt hij de jury van Korenslag, een talentenprogramma voor het beste koor van Nederland.

 Kirsten Vlieghuis

Er komt ook sporttalent uit Hengelo. Op 17 mei 1976 werd Kirsten Vlieghuis te Hengelo geboren. Ze is topzwemster geweest. Twee keer won ze Olympische medailles, twee keer brons in 1996. Ze deed dit op de 400 en 800 meter vrije slag.

Joost Posthuma

Joost Posthuma is een Nederlandse ex-wielrenner die op 8 maart 1981 in Hengelo werd geboren. Sinds 2004 was hij profrijder bij Rabobank, waar hij tot en met 2010 bleef. Daarna is hij een jaar bij Team Leopard-Trek gaan fietsen en vanaf 2012 bij opvolger RadioShack Nissan-Trek. Posthuma vond in tijdrijden zijn specialiteit. Vorig jaar, toen hij 31 jaar oud werd, stopte Posthuma met zijn carrière.

Jorien Voorhuis

De Nederlandse schaatsster Jorien Voorhuis werd op 26 augustus 1984 geboren in Hengelo. Ze heeft heeft lange tijd gereden voor het VPZ-team en daarna bij TVM. Vanaf dit schaatsseizoen schaatst ze voor Team Corendon.